Sveriges kanske bästa besparing!

Risker för att göra en besparing i ett projekt som Better Globe


När du börjar leta efter ett bra projekt för att placera dina pengar, due diligence eller riskbedömning är en punkt som du inte kan komma runt!

Därför kommer jag på den här sidan att försöka ge dig en uppfattning om några av de problem som jag tittade på, eftersom jag var tvungen att bedöma om det kunde vara något för mig och min familj.

Better Globe är idag mitt hjärte barn och mitt absoluta favoritprojekt, det finns givetvis en risk och naturligtvis, som alla andra som tittar på det här projektet, har jag några bekymmer som jag behövde förtydliga innan jag fick det förtroende jag har i dag.

✔ ALLA INVESTERINGAR INKLUSIVE RISK - OCKSÅ DETTA!
✔ Investera inte mer pengar än vad du har råd att förlora.
✔ Sprida dina investeringar i fler projekt
✔ GÖR INTE DET HEMLIGT!
✔ ANVÄND DITT SUNDA FÖRNUFT!

Om du har dessa få regler i åtanke varje gång du överväger att investera i ett eller annat projekt, kommer det aldrig att bli helt fel.
På den övriga sidan kan du läsa om några av riskerna med den Better Globe som jag behövde förtydliga innan jag var redo att lägga mycket pengar på detta projekt!

Läs också om fördelarna med att starta igång med dina besparingar i ett projekt som Better Globe

Läs mer här!

Skogsbrand ett värsta mardröms eller är det?


På pappret är varje trädägares värsta steg en skogsbrand, men är nu risken så stor!

Även om skogsbrand låter som en potentiell stor fara är det faktiskt den minsta risken för dig och mig som kund.

Anledningen till att jag tror det kan vara det minsta problemet för oss som kund beror på flera faktorer.

I plantagen finns det inte mycket biologiskt material i skogsmarken, vilket är fallet i många "vilda skogar" där många biologiska material byggs upp under många år.

Kort sagt, det finns helt enkelt inte tillräckligt brännbart material i skogsmarken för att starta en eld som kan hota plantagen.


Ett annat bra argument för varför bränder i växterna faktiskt inte en stor fara för våra träd är att våra plantager sprids över flera tusen lokala jordbrukares mark spridda över en stor arial.
Grön, transparent och förutsägbar.

Slutligen har du naturligtvis eldremmar, skyddshyllor i plantagerna, etc. som håller ögonen på träden.

Läs mer här!

Afrika är instabilt och farligt, men är det också verkligheten?


Professionell plantering i Afrika är inte oproblematiskt av flera anledningar, men trots de utmaningar som har varit har Better Globe Forestry Ltd (BGF) nu funnits framgångsrikt i Kenya i ett decennium och är idag ett av Kenias mest erkända skogsbruksföretag, både i regeringen och i företag relaterade till skogsbruk i Kenya.

Vår erfarenhet är att Östafrika som Kenya, Uganda och Tanzania är bland de säkraste ställena att lägga våra plantager. De har demokratiserats av det engelska system och har haft stabila regeringar.

Framgångsrik plantering i Afrika kräver stor kulturell förståelse och nära samarbete med lokala myndigheter och inte minst lokalbefolkningen. BGF har mer än 13 års erfarenhet och har byggt upp det nödvändiga förtroendet på alla nivåer i samhället genom åren. Grundarna bakom BGF har flera decennier av erfarenhet från affärer i Afrika, långt innan trädplantningsföretaget började. har arbetat med ISO 9001 certifiering på toppnivå.

När jag tittar på Afrika idag med den kunskap jag har fått genom åren jag har arbetat med Better Globe, har jag idag en helt annan syn på Afrika och särskilt Kenya, Uganda och Tanzania.

Ja det finns korruption och länderna skiljer sig väldigt annorlunda från lilla Sverige, men faktum är att skillnaden är mycket mindre på många områden än vad vi tycker och tänker. Om du till exempel talar om risken för handel med internationella företag (inom bankvärlden), har ett Kenya-företag idag en riskprofil som på ett tyskt företag. Således finns det i grunden ingen större risk att handla med ett företag från Kenya än genom att handla med en tysk.

Så att säga att Afrika är Afrika eller jämför Kenya med Somalia, liknar att jämföra de demokratiska förhållandena i Sverige med Kina!
 Risker Better Globe

Personligen är jag ganska säker på att plantagen och produktionen finns i Kenya, Uganda och snart även Tanzania.


Läs mer här!

Risken för global uppvärmning och klimatförändringar!Klart är att klimatförändringen också är en potentiell risk, som man måste ta hänsyn till när man arbetar med skogsbruket i Afrika i halvöken. Under de senaste 50 åren har temperaturen i kenya ökat med en grad och man förväntar sig att temperaturen under de närmaste 50 åren kommer att öka ytterligare en grad.

En ökning med ytterligare en grad kanske inte låter lika mycket, men när man arbetar i "extrema områden" som det är i detta fallet i semi-öknen områdena, där Better Globe fungerar, är en grad något du måste ta mycket på allvar.

Klimatförändringarna och förväntningarna på framtida förändringar är en integrerad del av strategin som du arbetar med. I praktiken betyder det att i plantagerna kategoriserar och märker man träden enligt de egenskaper som de vill odla för framtiden.


Man tittar bland annat på hur snabbt träden växer, hur stammen utvecklas och vilka träd som växer bäst när det är torrt väder.
Klimatförändringarna är en oundviklig del av framtiden

Så även om klimatförändringarna är en verkligt och mycket verkligt hot är det en risk som man kan minimera kraftigt genom att ligga i framkant av den utvecklingen.

Läs mer här!

Nu om priset på tropiskt virke faller?

Better Globers Mukau träd är fortfarande för unga att säljas på marknaden. Eftersom de är sällsynta finns det inget marknadspris att förvärva i dagsläget.

Vad vi kan göra är att samla in information och jämföra med konkurrenskraftiga träd i samma segment.

Det vi vet är att priserna på tropiskt virke ständigt stiger, eftersom utbudet av tropiskt virke ständigt minskar. Den pågående och ständigt större och större insatsen för att begränsa regnskogen skövling innebär att utbudet av aktuellt trä i framtiden sannolikt kommer att bli ännu mindre och därmed finns det stor sannolikhet för att priserna fortsätter att stiga i framtiden.

Virket från Mukau-träden är av hög kvalitet och ligger i samma kategori som afrikansk mahogny (Ivorensis), vilket innebär att marknadspriset ligger långt över vad Better Globe betala dig som kund.

Förutom att priserna sannolikt kommer att öka ännu mer i framtiden planerar Better Globe redan produktion av färdiga varor från träden vilket ökar vinsten avsevärt och därmed också säkerheten att företaget kommer att kunna betala ut vad de har lovat dig och mig som kund i framtiden.

Under de senaste 100 åren har så mycket av regnskogen fällts ner att det idag har börjat ge enorma klimatförändringar och det kommer troligen att bli ännu mer så i framtiden. Så det finns ett stort behov av produktion, men också klimat-vis för att plantera mycket tropisk skog.
Det handlar om att plantera så många miljarder träd vi kan nu och det kommer inte att vara i din eller min livstid som vi kan få ta del av det som vi skapar nu.

Förändringar i de tropiska skogarna

Personligen tycker jag att det är extremt osannolikt att priset eller efterfrågan på tropiskt virke kommer att falla i framtiden.

Läs mer här!

Hur ser det ut? med kort och lång sikt likviditet i företaget


När jag började titta på detta företag var min största oro bolagets likviditet på kort sikt men också på lång sikt. Vi ser ständigt nya bra och spännande projekt som verkar försvinna efter några år på grund av likviditetsproblem.

Det hjälper trots allt inte att företagets långsiktiga verksamhet är tillräckligt bra om de stöter på betalningsproblem på vägen eller vice versa


Men är de så lönsamma både på kort och lång sikt kan de behålla sin förmåga att betala?


Risker med Better Globe

Det är ju uppenbart att när du startar ett sådant komplext projekt så här, vet du från början att de första åren, det är ingen eller mycket liten inkomst i skogen och du behöver därför extern finansiering för de första åren.

När jag tittade på företaget för första gången var min huvudsakliga oro helt klart huruvida de hade kontroll över den likviditet som behövs förrän realinkomst kommer från plantagen.

En av de saker som oroade mig först var att tillväxten av de planterade träden i mina ögon gick riktigt långsamt. Var det ett tecken på eget kapitalproblem eller var det en avsiktlig och kontrollerad strategi från företaget?

År 2015 nådde man 500 000 planterade träd och jag kunde äntligen se den utveckling som jag hade missat och i slutet av 2018 hade det planterats över 2.000.000 träd.

Samtidigt kunde jag konstatera att Better Globes-kunder jag personligen vet som köpt träd hela vägen tillbaka till 2006, har betalats vad de har blivit lovade och företaget har aldrig missat en utlovad betalning.

Faktum är att företaget hittills har lyckats hålla full koll på likviditeten och deras förmåga att betala under de första 13 åren av projektets livstid.

Men hur ser riskerna på lång sikt ut och när de skall betala de stora betalningarna i 20 år eller längre?


En av de saker som jag ofta hör är att människor är oroliga för när Better Globe kommer till att betala ut de stora utbetalningarna år 20, men jag är inte bekymrad över det, för den talande likviditet i företaget.

Som jag redan har nämnt tidigare på denna sida ökar priset på tropiskt virke ständigt och skulle priset falla, då är Better Globe inte så sårbart för detta, eftersom man kommer att göra färdig varuprodukter ur stammen.

Således blir fluktuationer i timmerpriserna en betydligt mindre betydelsefaktor. Vid skrivandet redan 7 år innan man måste köpa tillbaka de första planterade kundens träd, är man på väg att etablera det första sågverket och man vet vilka produkter träet passar för.

En annan anledning till att jag inte är orolig för detta är att träden är biologiskt redo att fällas efter 15-17 år och därmed har Better Globe också en bra buffert för att få produktionen av produkterna påbörjad.

Samtidigt har inte många träd planterats under de första 4-5 åren och blir därmed en kontinuerlig övergång, så personligen är jag inte orolig för den långsiktiga lönsamheten och betalningsförmågan, men det finns naturligtvis alltid risker.

Företaget har valt en smart modell!

Den affärsmodell som bolaget har valt att använda innebär att företag ständigt är medvetna om driftskostnaderna genom att sälja träden till framtida kunder och det finns således ingen risk för stora utgifter för marknadsföring etc. utan att veta resultatet.

Att veta kostnaden för marknadsföring av din produkt är värt guld och är en stor fördel för att du inte ska få likviditetsproblem.

En annan viktig sak som gör mig övertygad om att bolaget kommer att fortsätta att vara i likviditetsstyrning och vara fortsatt hälsosamma i framtiden är att Rino Solberg, med många års erfarenhet av att undervisa företag i ISO 9000-standarden, har infört ISO 14001-standarden i alla processer i företaget.

Med det är kvalitetssäkringen inbyggd i alla delar och alla processer i allt som företag gör.


Sedan jag började följa Better Globe har jag kunnat följa ett företag som växter sig starkare och starkare för varje år och samtidigt har jag kunnat följa det erkännande som började komma in från runt om i världen.

Läs mer här!

Är Better Globe Scam eller ett Pyramid Företag?


Låt mig göra det 100% klart - Nej Better Globe är inte en bluff eller ett pyramid företag!

För det första är pyramidspel eller "pyramid företag" olagliga och har ingen grund alls att existera denna jord.

Jag vet att det finns några artiklar på webben där de är upptagen med att hävda att Better Globe är bluff och humbug. Faktum är att inom alla branscher finns företag som bedrar människor eller inte följer vad de lovar, men faktum är också att det inte är relaterat här.

När du läser några av de artiklarna är det helt klart att de kännetecknas av att de skrivs till internet trollen, som innehåller intressekonflikter eller i bästa fall helt enkelt dålig journalistik, så jag skulle bara rekommendera att titta på vad företaget har gjort genom de senaste 13 åren och sedan bilda en egen uppfattning om saken.

Om du inte känner dig trygg kan du deltaga på en Internet presentation som vi har regelbundet varje vecka eller hitta något annat du kan lägga in pengar på. Valet är helt ditt.

Är Better Globe Scam eller ett Pyramid Företag?

Men faktum är att under de 13 år de har existerat har bolaget följt allt som har lovats och det finns inte en enda kund som inte har betalats vad de är lovade vid den överenskomna tiden.

Läs mer här!

Vad är då rätt berättelse om Rino och Green Planet


En av de gamla negativa historierna på webben om Rino är hans händelse i Green Planet.

Berättelserna som ligger på webben, att Rino är en bedragare och dömd för detta, så är sanningen lyckligtvis väldigt långt ifrån varandra.

Det är helt korrekt att Rino var headhunted för att bli ordförande för Green Planet av företagets grundare Helge Normann, men det är inte korrekt att Rino är en bedragare eller blivit anklagad för att fuska Green Planet.

Sanningen är att Rino var ansvarig för det faktum att alla investerare i Green Planet inte drabbades av förlust.

Hör hela historien från Rino själv i videon här!

Vad är rätt historia?
Alla som har träffat Rino Solberg personligen upptäcker att Rino är en av de mest ärliga, uppriktiga och fantastiska människor som de har träffat och du måste leta väldigt länge på att hitta en med hjärtat på en mer verklig plats.

Läs mer här!

Behöver du mer kunskap?


Jag hoppas att den här sidan har kunnat ge dig mer kunskap om Better Globe och ett förtydligande av eventuella frågor.

Skulle du fortfarande ha kvar några olösta frågor eller funderingar, ring eller skriv till mig!

Som jag tidigare nämnt är Better Globe mitt absoluta favoritprojekt och jag är så tacksam och glad över den positiva utvecklingen Better Globe genomgår. Därför kommer Better Globe att fortsätta att vara en viktig del av min familjs besparingar och jag är stolt över att representera detta fantastiska företag.

Jag är redo att hjälpa dig!

Därför kommer Better Globe att fortsätta att vara en viktig del av min familjs besparingar och jag är stolt över att representera detta fantastiska företag.
Därför kommer Better Globe att fortsätta att vara en viktig del av min familjs besparingar och jag är stolt över att representera detta fantastiska företag.

Jag vill gärna kontaktas!

Fyll i formuläret om du vill bli kontaktad för mer information eller vill delta på en av våra informationskvällar, så kommer vi att kontakta dig.

2+2


Vad ska jag förvänta mig om jag fyller i och skickar in formuläret?


✔ Vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar och ta reda på vad vi kan göra för dig!
✔ Vi accepterar alltid ett nej tack.
✔ Vi håller din information 100% konfidentiell och skickar aldrig vidare information.