Sveriges kanske bästa besparing!

Trädplanteringen gör skillnad i Semi-Ökenområdet!

Better Globe har i över 13 år specialiserat sig på att plantera kvalitativ Maghogni i några av Kenyas torkaste områden.

Från starten har Better Globe arbetat nära Kenyas ledande skogsorganisationer, som Kenyas skogsbruksreserveringsinstitut (KEFRI) och Kenya Forest Service (KFS), samt ett antal olika universiteter med specialiteter just i tropisk skog.

Träden planteras på egna plantager och i samarbete med de lokala bönder som, genom att arbeta med Better Globe, gjort sitt jordbruk långt mer effektivare och hållbart.

Better Globes Plantage

-Vid Kimbera-sjön i Kenya
Better Globes plantage i Kimbera
Klicka här för att se bilden i större format!

Bilderna ovan är från Better Globe's plantage i Kimbera. De 3 översta bilderna togs 2015 strax före ankomsten till plantagen och bilderna ger en bra bild av hur torrt det faktiskt är i området.

De 3 nedre bilderna togs under 2012 där man började plantera i denna del av plantagen och fram till 2018 från samma position. På bilderna kan du verkligen se hur mycket effekt trädplantning i halvökenområdena kan ha på allt från vilda djur till klimatet.

Videon längst upp till höger togs med en drönare vid Kimberaplantagen 2018, så du kan se plantagen ovanifrån. Dessutom kan du via följande länk faktiskt se plantagen på Kimbera på google kartor. Klicka här för att se Kimbera-området med Google Maps

Agroforestry

-Outgrower Simon Mutau Mulli
Better Globe outgrower Simon Mutau Mulli's jord
Klicka här för att se bilden i större format!

De tre översta bilderna togs 2015, där Mukau träden har planterats på Simons mark i samarbete med Better Globe. De tre nedre bilderna togs på samma plats 2018 och det syns tydligt hur mycket området har förändrats under några år!

På videon till höger kan du se hur Simons gård ser ut från luften och vid Kimbera plantagen har det skett en stor förändring sedan 2015.

Better Globes Agroforestry-program, i samarbete med Kenya Forestry Research Institute (KEFRI), ger de ett nytt hopp till de många miljoner bönder som lever i Kenyas torraste och fattigaste områden.

Programmet ger familjerna bättre och säkrare inkomster från sina gårdar och bidrar därmed till att öka familjens möjligheter från en annars hopplös fattigdom. Läs mer om Better Globes Agroforestry-programmet genom att klicka här!

Jag vill gärna kontaktas!

Fyll i formuläret om du vill bli kontaktad för mer information eller vill delta på en av våra informationskvällar, så kommer vi att kontakta dig.

2+2


Vad ska jag förvänta mig om jag fyller i och skickar in formuläret?


✔ Vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar och ta reda på vad vi kan göra för dig!
✔ Vi accepterar alltid ett nej tack.
✔ Vi håller din information 100% konfidentiell och skickar aldrig vidare information.